Ölüm Fiziği: Bir Gün Öldüğünüzde Vücudunuzdaki Enerji Nereye Gidecek?
Aslında vücudumuza güç veren gücün tamamen bize ait olduğunu düşünürüz. Bu mantığa göre öldüğümüzde vücudumuzda biriken gücün de yok olması gerekir. Ancak bu noktada bilim Bizim gücümüz yok ama güç bizim elimizde.hakkında konuşuyor.
“Nasıl?” diyenlerden biriyseniz, Ölümden sonra bedenimizdeki güce ne olur?Soruyu açıklığa kavuşturalım.
Şu anda insan vücudu madde ve güçten oluşuyor.
Vücudumuzdaki bu güç hem elektriksel (sinyaller ve darbeler) hem de kimyasaldır (reaksiyonlar) . Aslında aynı durum güneş ışığından elektrik üretimi sağlayan ve fotosentez işlemiyle desteklenen bitkiler için de geçerlidir.
Ancak İnsanlarda enerji üretim süreci Bu çok daha karmaşıktır. Örneğin, rastgele bir anda vücudunuzdan bir ampulü çalıştırmaya yetecek kadar 20 watt’lık bir gücün aktığını hayal edin.
Bu güç birçok farklı yolla elde edilir ve sıklıkla Kimyasal dayanıklılık sağlayan gıdaları tüketin Bu mümkün. Kimyasal güç daha sonra kinetik güce dönüştürülür ve kasları güçlendirmek için kullanılır.
Termodinamiğin genel itibarına aşina olduğumuz gibi, güç ne yaratılabilir ne de yok edilebilir. Sadece durumları değiştirir.
Tekrar ediyorum, yalıtılmış bir sistemdeki toplam güç ölçüsü değişemez. Einstein’a teşekkürler, tabiri caizse element ve kuvvet aynı merdivenin iki basamağıÖyle olduğunu söyleyebiliriz.
Evren bir bütün olarak kapalıdır ancak insan vücudu ve diğer ekosistemler açık sistemlerdir. Başka bir deyişle etrafımızdakilerle güç alışverişinde bulunabiliriz. Kimyasal işlemlerle enerji elde edilebilir, Atıkları dışarı atarak veya ısı yayarakKaybedebiliriz.
Ölümden sonra bedendeki güce ne olacağından bahsedelim.
İnsan öldükten sonra vücudundaki güç boşa gider, yani ölümden sonra tüm organizmaların gücü oraya gider. Bir kişinin öldüğünde vücudunda depolanan güç, Isı şeklinde açığa çıkar ve gömüldüğümüzde bizi yiyen canlılara (solucanlar, bakteriler vb.) ve bitkilere zararlıdır. transfer edildi. Vücut yandığında bu güç, ısı ve ışık şeklinde açığa çıkar.
Ölü hayvanları veya bitkileri yediğimiz zaman, onların gücünü tüketiyoruz ve bir anlamda onları kendi kullanımımız için dönüştürüyoruz. Besinler sindirildikçe metabolize olurlar; Kimyasal yansımalar aynı zamanda yaşamak, hareket etmek ve üremek için gereken enerjiyi de ortaya çıkarır. Bu güç ısı gücü ve kimyasal güç şeklinde mevcuttur.
İnsanlardaki ve diğer organizmalardaki metabolik süreçlerin oldukça düşük düzeyde elektrik akımları ürettiği doğru olsa da, organizma öldüğünde bunların üretimi durur.
Güç kaynağı ortadan kaybolduğu için elektrik akımı durur. Bu durumu elektrik kesildiğinde ampulün sönmesi gibi düşünebiliriz. Rastgele ölen bir kişinin geride bıraktığı gücün, bir anlamda gıda olarak çevreye geri dönmesi yıllar alır. Kalan güç ölümden kısa süre sonra kayboluryıllar geçse de onu bulmak mümkün olmazdı.
Fizik ve kuvvetle ilgili diğer içeriğimiz: