Haber

Parçalanan metrobüsün görüntüsü tepki çekti… Haber7 detaylara ulaştı

  •         Haber7 – Özel

İstanbul trafiğinin kilit araçlarından biri metrobüsler, İBB’nin CHP’li yönetimi sırasında arızalar, yangınlar ve kazalar gündeme geliyor. 12 ilçeyi birbirine bağlayan metrobüs sınırındaki araçlardan bazıları arıza nedeniyleİETT garajlarında ‘yalanlar’. İBB’nin AK Parti döneminden kalma icraatlarını büyük törenlerle sahiplenen Ekrem İmamoğlu liderliğindeki İBB yönetimi, her olumsuz durumda önceki AK Parti yönetimlerini suçluyor. Tıpkı arızalı metrobüslerde olduğu gibi. “Kadir Topbaş döneminde çekilmiş”Bu argümanın arkasına saklanarak da sıklıkla gözlemlendi.

METROBÜSLER PAYLAŞILIYOR

İşte İBB’nin o bozulan metrobüsleriyle ilgili dün şoke eden bir görüntü yayınlandı. Sosyal medyada hızla yayılan manzaralarda, metrobüsler n’nin kovayla parçalandığı görüldü. büyük reaksiyona neden olan parçalanma metrobüs ile İBB açıklama yapmak zorunda kaldı. İBB, metrobüsün dağılması olayını kabul ettiğini yaptığı açıklamada topu Makine Kimya Sanayii’ne (MKE) attı.

İBB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bazı sosyal medya hesaplarında ‘Makine ve Kimya Sanayii’ tarafından eski metrobüs araçlarının segmentlere ayrıldığı görüntüler, İETT’nin metrobüs araçlarını parçaladığı teziyle haber yapılıyor.

Sözün konusu manzaradır; 2007 ve 2008 yıllarında Hollanda’dan satın alınan, verimsizliği nedeniyle hurdaya çıkarılan ve yedek modülü olmadan ekonomik ömrünü tamamlayan ve üretici firması iflas eden eski metrobüs araçlarının ‘Makine Kimya Sanayii’ tarafından parçalara ayrılacak görüntüsüdür. ulaşım öncesi bölümler Kurumumuz, yerli üretim güçlü ve konforlu metrobüs araçlarını şehrimize kazandırmaya devam ediyor. Kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

 

Açıklamada, metrobüslerin neden deprem bölgesinde konteyner tarzı hizmette kullanılmadığına yönelik eleştirilere yanıt verilmedi.

HURDA BUNLAR GELİN ALIN DEDİLER

İBB’nin detay vermediği olayla ilgili HABER7 İBB’nin edindiği bilgiye göre, İBB’nin Ayazağa’daki tesisleri boşaltma kararı aldığı ve bu nedenle MKE’nin kapısını çaldığı öğrenildi. Türkiye’deki tüm kamu kurumları yasal olarak sadece Makina Kimya Sanayi Satabildiği biliniyor. Bu kapsamda İBB’den MKE’ye “Metrobüsler ömrünü tamamlamış hurdaya alınabilir”bildirim kaydedildi.

Anlaşmaya uygun olarak MKE Ayazağa’daki hurda metrobüslerin hurda olarak alınmasına karar verildi. Prosedürlerle karşılaştırıldığında MKE’Küçük malzemeler en uygun depoya taşınırken, vagon, körüklü otobüs gibi büyük çaplı hurdaların ise yerinde ayrıştırılarak hurda tesislerine götürüldüğü öğrenildi. İBB’İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait metrobüslerin ulaşım sıkıntısı nedeniyle yerinde sökülmesi ve ayrıştırılması gerekiyor. MKE gözetimindeHurda malzemelerin müteahhit firma tarafından ayrıştırıldığı bildirildi.
Söz konusu görüntülerin ayrılık sırasında çekildiği belirtildi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu